Za iznenađenje kola pobrinula se ekipa Wolves and Dragons koja je uspela da savlada favorizovanu ekipu Neradničkog rezultatom 78:72. Neradnički je doživeo prvi poraz u prvenstvu, a Wolves and Dragons se ovim trijumfom umešao u borbu za sam vrh tabele.

Poraz Neradničkog koristio je najviše Izmenama koje su minulog vikenda rezultatom 61:43 pobedile ekipu Trust the process. Izmene su sada jedina neporažena ekipa u ligi. Jedina ekipa bez pobede u ligi i dalje je Srce na teren, a u poslednjem kolu su doživeli pravi debakl od Kraljeva ove igre koji su slavili rezultatom 83:32.

Niški medvedi, Tvrđava i Tajchy thunders, ekipe iz gornjeg dela tabele, nastavile su pobedama u 10. kolu borbu za što bolju poziciju. U rezultatski najneizvesnijoj utakmici vikenda Munja trans je savladala Kolibre 46:43.

Sjajni potezi košarkaša amatera obeležili su i 10. kolo:

Centar Tvrđave Mirko Tokalić je još jednom potvrdio sjajnu formu. U popbedi svog tima nad ekipom Brew Crew ostvario je indeks korisnosti 29 što ga čini najboljim igračem 10. kola AKL. Tokalić je zabeležiio 12 poena, 11 skokova, četiri asistencije, dve ukradene lopte i jednu blokadu, nad njim je napravljeno devet faulova, a iz igre je pogodio četiri šuta iz šest pokušaja.