Nema više neporaženih ekipa u Amaterskoj košarkaškoj ligi Niša. U derbiju kola Neradnički je naneo prvi poraz Izmenama ove sezone, pobedio ih je 59:52. Neradnički se tako brzo oporavio od iznenadnog poraza prošlog vikenda i vratio na vrh tabele.

U drugom derbiju vikenda Tvrđava je savladala ekipu Tajchy Thunders 57:50 i sada sa njom i Niškim medvedima deli pozicije od trećeg do petog mesta sa učinkom od osam pobeda i tri poraza. Niški medvedi su savladali Kraljeve ove igre 72:47.

U rezultatski nejneizvesnijem meču Munja Trans je napravila malo iznenađenje i pobedila ekipu Wolves and Dragons 65:63. Mešovita ekipa iz Brusa i Aleksandrovca je tako napravila mali korak nazad u borbi za gornji deo tabele.

Trust the process je dobio ekipu Ing Software 53:48, a Brew Crew je bio siguran protiv ekipe Srce na teren 59:36. Srce na teren je ostala jedina ekipa koja nije osetila ukus pobede ove sezone.

Najubedljiviju pobedu kola zabeležili su NeposlušNi, pobedili su Kolibre 85:50. Nikola Stojanović je blistao u pobedi svoje ekipe sa 38 indeksnih poena i najbolji je igrač 11. kola AKL. Zabeležio je 31 poen, osam skokova, tri asistencije i dve osvojene lopte.

Pogledajte najboljih pet poteza 11. kola AKL: