Iza nas je peto kolo Amaterske košarkaške lige Niša, a ono je obilovalo derbijima i neizvesnim utakmicama.

Najneizvesnije je bilo na utakmici između Tajchy Thunders-a i Niških medveda, a “tandersi” su slavili rezultatom 63:62. Medvedi su pet sekundi pre kraja imali pola koša prednosti, a onda je Dimitrije Kocić iskoristio sjajan pas Jovana Jakšića i par sekundi pre kraja postigao pobednički koš.

Izuzetno zanimljiv finiš viđen je i na meču Kolibri-Tvrđava koji je rešen rezultatom 52:49 za Kolibre. Imala je Tvrđava šut za izjednačenje, ali je lopta “filmski” uzašla iz obruča. Kolibri su ostvarili treću vezanu pobedu, što se ne povezuje toliko sa dobrim partijama Saše Ristića u poslednje vreme, koliko sa aktiviranjem Vladimira Kovačevića koji je ovoj ekipi dao drugu dimenziju na obe strane terena.

Na tabeli su se izdvojile tri ekipe sa učinkom od pet pobeda, bez poraza u dosadašnjem delu prvenstva. To su Neradnički, Tajchy Thunders i Izmene.

Sjajni potezi viđeni su i prethodnog vikenda u sali niške OŠ “Ivo Andrić”.

 

 

Bulevar je bio ubedljiv, pobedio je ekipu Srce na teren 71:39, a tom uspehu Bojan Jovanović je doprineo sa indeksnih 37 poena, što ga čini najkorisnijim igračem petog kola. Jovanović je upisao 18 koševa i nestvarnih 25 skokova, što je novi rekord lige. Prestigao je prošlogodišnjeg MVP-a lige Nenada Milenkovića čijih je 16 skokova iz prošle sezone do sada bio nenadmašen rezultat. Milenković je upravo u ovom kolu bio blizu ličnog rekorda, upisao je 15 uhvaćenih lopti.