Nekoliko derbi utakmica obeležilo je utakmice osmog kola Amaterske košarkaške lige Niša. U nedelju, tačno u podne, odigran je “klasik” ove lige, sastale su se ekipe Neradničkog i Niških medveda. Kao i obično, meče je obeležila velika borba, a na kraju je trijumfovala ekipa Neradničkog 65:58. Nemanja Živković je sa 15 poena i pet asistencija predvodio pobednički tim, a Medvedima nije pomogla ni sjajna igra tandema Bosić-Kantar koji su postigli po 20 koševa.

Neradnički je pobedom ostao neporažen u ligi, a društvo mu i dalje pravi ekipa Izmena. Aktuelni prvak lige je u drugom derbiju kola ubedljivo savladao tim Tajchy Thunders-a 73:53. Stefan Cvetković sa 14 i Miroslav Milenković sa 12 poena predvodili su izmene do osmog trijumfa u sezoni.

U najneizvesnijem meču kola Kolibri su savladali ekipu Trust the process 43:41. Do pobeda u ovom kolu došli su još Brew Crew, Tvrđava, Wolves and Dragons, Munja Trans i Neposlušni. Na tabeli se stanje nije mnogo menjalo, vodeći dvojac Neradnički-Izmene i dalje kolo vodi i čini se da će ostati u samom vrhu do kraja, a za sve preostale pozicije očigledno će se voditi ljuta bitka.

Kolo su obeležili izuzetno lepi potezi:

Kolo je obeležio Mirko Tokalić sa indeksom korisnosti 40. Centar Tvrđave je u pobedi svoje ekipe nad IngSoftware-om upisao 16 poena, neverovatnih 18 skokova, tri asistencije i dve blokade.