Nakon devetog kola jasno se vidi razlika između “gornjeg” i “donjeg doma” lige, a neizvesnost oko pozicija za plejof je sve veća.

Lideri na tabeli su opravdali uloge favorita, Neradnički je savladao Kolibre 62:44, a Izmene ekipu Bulevara 66:57 i obe ekipe su zadržale stoprocentan učinak pobeda.

Vodeći dvojac prati ekipa Tajchy Thunders koja je stigla do sedme pobede u prvenstvu savladavši IngSoftware 70:58. Blizu vrha drže se još Niški medvedi i Tvrđava, Medvedi su savladali Munja Trans 63:46, a Tvrđava ekipu Old school Wolves 59:46.

U rezultatski najneizvesnijoj utakmici kola najneizvesnijoj utakmici AKK Wolves and Dragons je savladao ekipu Trust the process 58:56 i zadržao se blizu vodećih ekipša lige, uz to ima i utakmicu manje od njih. Do pobede u ovom kolu stigli su još Kraljevi ove igre protiv tima Brew Crew 57:48. Srce na teren i NeposlušNi su odložili svoj meč devetog kola.

Pogledajte najatraktivnije poteze minulog vikenda u AKL:

Duško Arsović je MVP devetog kola sa indeksom korisnosti 32. Igrač ekipe Wolves and Dragons je u pobedi svog tima učestvovao sa 23 poena i 13 skokova.