Pred poslednje kolo odigrano je jedno kolo bez koga se, činilo se, i moglo, što se tiče plasmana u takmičenju. Odigrana je i odložena utakmica između Durlantule i Kolibrija, posle produžetka trijumf je odnela ekipa Kolibri rezultatom 55:52.

Na papiru derbi kola bila je utakmica ekipa finalista četvrte sezone AKL, Izmene su bile bolje od Kraljeva ove igre 41:37. Nije opravdala očekivanja što se tiče vatre i žara. Ishod je bio isti kao i u pomenutom finalu, trijumf su odnele Izmene i sa drugog mesta vrebaju kiks Neradničkog u poslednjem kolu kako bi zauzele mesto koje su imali i prethodnih sezona.

Neradnički je pobedio ekipu NeposlušNi 56:55 u najzanimljivijem susretu kola. Predvođeni sjajnim Stojanovićem i Radenkovićem NeposlušNi su bili u vođstvu tokom celog meča. Tek u poslednjoj četvrtini disciplinovanijom igrom Neradnički stiže do preokreta i rezultata koji će se ispostaviti kao konačan. A nije moralo tako da bude, lako je klackalica mogla da završi na strani „zelenih“, ali je Radenković na par sekundi pre kraja promašio oba slobodna bacanja i tako od heroja postao tragičar. Stojanović je imao najveći indeks u ovom kolu, čak 40, uz ubačenih 30 poena, ali mu je titulu MVP iz ruku izbacio saigrač koji je promašio najbitnije šuteve.

Najkorisniji igrač kola dolazi nam iz redova Trust the Process-a, David Mitrović je predvodio svoju ekipu do novog i ubedljivog trijumfa protiv gostujuće ekipe iz Vranja. David je zabeležio dabl-dabl učinak, uz indeks količnik 30 (22 poena, 10 skokova, 6 ukradenih lopti i 3 asistencije).

Pogledajte i najlepše poteze 14. kola: