Još jedno sjajno kolo u Amaterske košarkaške lige je iza nas.

Ekipa Tajchy Thunders je ubedljivo savladala novajliju u ligi, vranjanski P.I.O rezultatom 109:48. Tandersi stigli do prve “stotke” u novoj sezoni i ostali su neporaženi na vrhu tabele. Društvo im nakon tri kola prave još Neradnički, Tvrđava i Izmene. Izmene su bile bolje od ekipe Brew Crew 59:44, a Neradnički ubeldjiv protiv Old School Wolves-a 73:43. U jednom od derbija lige i rivalstva koje traje od osnivanja takmičenja Tvrđava je napokon uspela da savlada Niške medvede 60:48. Poprilično oslabljeni odsustvom jednog od najboljih bekova lige, Bosića, i rovitim, ali ipak nedovoljno oporavljenim Kantarom, Medvedi su nakon 6 sezona morali da pruže ruku i čestitaju protivnicima na pobedi. Ne može se osporiti ni sjajna igra Tvrđave koja je bila jako raspoložena u šutu za tri poena.

Od ostalih mečeva izdvajamo premijernu pobedu Dragonsa koji su ubedljivo savladali Kraljeve ove igre 70:49, a prva pobeda vezana je za povratak u ekipu najboljeg centra lige Nenada Milenkovića. Do premijerne pobede stigli su i Kolibri koji su savladali Trust the Process 53:48.

Triler završnicu igrali su Bulevar i NeposlušNi, a ekipa Bulevara je nakon produžetka došla do pobede 64:63 sa linije slobodnih bacanja u meču koji su završili sa četvoricom igrača na terenu. Šut za pobedu promašio je najbolji strelac lige Nikola Stojanović iz NeposlušNih.

Najbolji igrač kola je Jovan Jakšić iz ekipe Tajchy Thunders. Jakšić je u pobedi svoje ekipe zabeležio 21 poen uz samo jedan promašen šut iz igre, 12 skokova, tri osvojene lopte i dve asistencije i ukupan indeks korisnosti 38.

Pogledajte i najbolje poteze trećeg kola:

 

Preuzeto sa sajta sportjuga.rs. Autor teksta: Dragan Panajotović.