Minulog vikenda odigrano je nekompletno sedmo kolo Amaterske košarkaške lige Niša. Odigrano je šest utakmica utakmica, dok su dve odložene zbog pojavljivanja korona virusa u redovima ekipa PIO iz Vranja i Niških medveda.

Iznenađenje kola priredili su Kolibri koji su bez pomoći dva jako bitna igrača Stefanovića i Ristića, pokazali da su sposobni da se nose sa najboljim ekipama i savladali su neugodnu ekipu Tajchy Thunders rezultatom 56:40, te im tako naneli drugi vezani poraz.

Derbi vikenda odigrale su ekipe Neradničkog i Tvrđave. Derbi u pravom smislu te reči, a pobednik je odlučen tek u poslednjem minutu meča. Neradnički je na krilima višestrukog “olstara” i MVP igrača finala treće sezone, Nebojše Guteše, uspeo da savlada snažnu Tvrđavu, mada ne bi bilo nezasluženo i da je situacija bila obrnuta. Neradnički je pobedio 63:59.

Pomak na tabeli pobedama napravili su Wolves and Dragons i Kraljevi ove igre.

Nebojša Guteša je najbolji igrač sedmog kola, u pobedi nad Tvrđavom ostvario je indeks korisnosti 37. Guteša je dao 31 koš, a uz to je još imao devet skokova, tri asistencije i dve osvojene lopte.

Pogledajte i najbolje poteze sedmog kola:

Zbog trenutno pogoršane situacije vezane za pandemiju COVID-19 virusa takmičenje se prekida na dve nedelje, a možda i duže. Zavisi od odluka kriznog štaba i gradskog odbora. Za razliku od prethodne sezone, ova sezona će se nastaviti čim se za to stvore uslovi i odigraće se do kraja. Do tada, sve ekipe će otići na zimsku pauzu, a organizatori svima žele dobro zdravlje i poručuju da se čuvaju i poštuju mere, kako bi ova situacija što pre bila iza nas.